Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1953 στη Γιαλούσα. Φοίτησε στο Κακούλλειον δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του και το 1966 κατέληξε οικότροφος στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας.
Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά από τον Ιούλιο του 1973 μέχρι τον Αύγουστο του 1975. Αρχές Ιουλίου του 1974 ήταν επιλοχίας Λόχου διοικήσεως στο 291 ΤΠ στις Ακράδες. Στις 17 Ιουλίου 1974, υποβιβάσθηκε σε Λοχία και υπηρέτησε σε φυλάκιο στην Πλατανισσό. Στις 17 Αυγούστου 1974 υπηρετούσε στα υψώματα της Αθηαίνου, κάτω από τα άστρα…
Σπούδασε Οικονομικά στο Λονδίνο από το 1975 μέχρι το 1978 και εργάσθηκε εκεί από το 1978 μέχρι το 1982, σπουδάζοντας Λογιστική. Έφυγε από το Λονδίνο με ένα πτυχίο και ένα δίπλωμα [BScEconomics. CharteredAccountant]. Από το 1982, για είκοσι περίπου χρόνια, συνεργάσθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Α´και στη συνέχεια εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Κατοικεί στην επαρχία Λευκωσίας. Είναι νυμφευμένος, από το 1977, με την Κατερίνα (Πασχαλίδη), πρώην βουλεύτρια Κερύνειας. Έχουν τέσσερα παιδιά.
Υπήρξε αθλητής μέχρι το καλοκαίρι του 1974. Τελευταία ανάμνηση από το ΓΣΕ της Αμμοχώστου η υπερπήδηση εμποδίων, στη διάρκεια των στρατιωτικών αθλητικών αγώνων του 1974. Υπηρέτησε για χρόνια πολλά την Ανόρθωση Αμμοχώστου. Είναι ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του εγκεκριμένου φιλανθρωπικού ιδρύματος Αχαιών Ακτή Πολυθεματικό Μουσείο, στόχος του οποίου είναι η διατήρηση και προβολή της μνήμης της χερσονήσου Καρπασίας.
Το 2023 ως Ανθολόγος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιητικής Ανθολογίας Καρπασίας παρουσίασε, μαζί με τους συνεργάτες του, στο Διοικητικό Συμβούλιο το βιβλίο: ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣ.
Δείγματα Γραφής
Η ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και το εγκεκριμένο φιλανθρωπικό ίδρυμα «ΑΧΑΙΩΝ ΑΚΤΗ» ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
παρουσιάζουν το έργο αυτό γιατί…
«τον σκοταδισμό της εποχής μας, πολεμάμε με φως»
Σκοταδισμός: ο χαρακτηρισμός μιας θεωρίας και μιας πρακτικής, που αντιτίθεται στην εξάπλωση επιστημονικών γνώσεων σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. O όρος σκοταδισμός περιγράφει την σκόπιμη πρακτική περιορισμού της γνώσης και της πληροφόρησης. Τον 18ο αιώνα οι διαφωτιστές χρησιμοποιούσαν τον όρο σκοταδιστής για κάθε εχθρό του πνευματικού διαφωτισμού και της διάχυσης της γνώσης.
Σήμερα, στον αιώνιο κόσμο τον ενιαίο, η διαφωτιστική ακτινοβολία του Αριστοτέλη αντιπαλεύει με την «τεχνητή νοημοσύνη», στην τσέπη του καθενός. (Βλέπε και άκου: κινητά τηλέφωνα συνδεδεμένα με πανεπιστημιακές και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις αλλά και το καλό να αντιπαλεύει με το κακό).
Ταυτόχρονα, ηποίηση, τοποίημακαικάθεποιητής, ωςμιααδιαίρετη ενότητα, εκπηγάζουν και αναγεννιούνται από την Ομηρική επίκληση«Τον άντρα, Μούσα, τονπολύτροποτραγούδαμου…» χωρίς ποτέ όμως να ξεχνούν πως «Ἐν ἀρχῇἦν ὁ Λόγος» και η ιστορία του ανθρώπου ταυτίζεται με την ιστορία του λόγου. Άνθρωπος σημαίνει λόγος και άνθρωπος που «ποιεῖ… ποιητὴς ἐστί».